Barranc del Tres en Ratlla [Canal Roja]

Barranc del Tres en Ratlla

A Montserrat hi tenim uns quants descensos clàssics, i el Tres en Ratlla n’és un! Quan encara es podia fer el Joc de l’Oca de pujada, es solia baixar per aquesta canal paral·lela i acabar de fer així el dia rodó. A dia d’avui hem de venir expressament per baixar-lo, però val la pena! perquè és un descens entretingut, ben format en alguns trams i amb una part final que ens aboca de manera vertiginosa al Torrent del Migdia!

Mapa del descens

⚠ El track del barranc és aproximat, ja que s’ha traçat manualment sobre el mapa ⚠

Encara que aquest descens s’hagi rebatejat amb el nom d’un conegut joc de taula, en realitat estarem baixant per la Canal Roja, que comença / neix prop de la roca del Montgròs i baixa en paral·lel al Torrent del Migdia durant bona part del seu recorregut fins que hi acaba desembocant, però ja fora de la muralla rocosa del massís.

Fitxa tècnica

Tres en Ratlla

Vols fer el barranc del Tres en Ratlla?

El descens s’inicia prop del Coll de Mosset, quan la canal pròpiament dita comença a semblar més aviat un torrent. Els primers ressalts es poden fer desgrimpant, però atenció, perquè els petits tolls que anirem superant habitualment conserven aigua estancada, i ens veurem obligats a ser fins per no ficar-hi els peus! 

Anirem alternant ràpels curts en trams relativament “oberts” que superarem fàcilment, amb trams molt estrets que ens posaran les coses una mica més difícils… Amb corda, en oposició o posant mans i peus on toca els anirem superant, i arribarem a un tram del torrent en que sembla que aquest s’obre una mica i els ràpels comencen a ser més alts.

Ràpel de 18 ~ 20 metres previ a la succeció de ràpels finals.

El Barranc es torna a tancar de cop, i l’últim tram del barranc és sense cap mena de dubte el més interessant, ja que una sèrie de ràpels prou encadenats i algun d’ells força espectacular posaran emoció al descens!

Barranc del Tres en Ratlla

En aquestes dues fotos podem veure el ràpel més vertical (des de sobre i des de sota) d’uns 20~25 metres d’alçada.

Aquest és l’últim ressalt del barranc, que superarem fent un ràpel de 30 metres en bona part volat, i que en el moment de tocar terra ens obligarà a fer punteria per no anar a parar sobre els esbarzers!

Vols fer el barranc del Tres en Ratlla?

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquesta web utiliza cookies propies y de tercers pel seu correcte funcionament i per finalitats analítiques. En clicar sobre el botó ’’mmm.... galetes!’’ Accepteu l’ús d’aquesta tecnologia i el processament de les vostres dades per aquests propòsits.    Veure política de cookies
Privacidad
×